Cukier trzcinowy Sante – Laur Konsumenta 2020

Nierafinowany cukier trzcinowy Sante otrzymał właśnie prestiżową nagrodę – Laur Konsumenta. Wyprodukowany z trzciny cukrowej i zawierający melasę – naturalny syrop nadający mu piękną, brązową barwę i wyjątkowy aromat, już od dawna cieszył się wielkim uznaniem konsumentów. Laur Konsumenta to nagroda, którą otrzymują produkty wyjątkowe, innowacyjne i cieszące się zaufaniem społeczeństwa. Za co klienci pokochali cukier trzcinowy Sante?

Cukier trzcinowy Sante to cukier nierafinowany, ma naturalny brązowy kolor i karmelowy aromat, dzięki zawartości melasy z trzciny cukrowej. Choć jest brązowy, nie jest tym samym, co tzw. cukier brązowy, którego barwa pochodzi od barwników karmelowych. Nierafinowany cukier trzcinowy wyróżnia się również nieco mniejszą kalorycznością niż cukier biały i zawiera niewielką ilość składników odżywczych, co jednak nie może być zachętą do jego spożywania. Małą chwila przyjemności, jaką zapewni aromatyczna herbata z cukrem trzcinowym, domowe ciasto lub konfitura, a może – coś zupełnie specjalnego, jak kurczak w glazurze z cukru trzcinowego, sprawiła, że Polacy ceniący smaczne menu coraz częściej wybierają cukier trzcinowy Sante. W ofercie firmy znajdują się trzy rodzaje nierafinowanego cukru trzcinowego: Demerara, Demerara – cukier drobny i Golden Granulated o większych kryształkach złotej barwy. Nierafinowany cukier trzcinowy dodaje smaku i szlachetności daniom i deserom, pozwalając tworzyć kulinarne dzieła sztuki i celebrować wspólny czas.


RODZAJE CUKRU TRZCINOWEGO SANTE

  Cukier trzcinowy nierafinowany Demerara

https://sklep.sante.pl/Cukier-trzcinowy-500g

Cukier trzcinowy Demerara, drobny

https://www.sante.pl/sklep/Cukier-trzcinowy-nierafinowany-brazowy-drobny-500g

Cukier trzcinowy złocisty Golden Granulated

https://www.sante.pl/sklep/Cukier-trzcinowy-Golden-Granulated-1kg

Przepisy na ciasta, desery i inne dania z cukrem trzcinowym znajdziesz w naszej zakładce PRZEPISY

https://sante.pl/przepisy/.

Zapraszamy do słodkich zakupów!

You may also like...

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
LinkedIn
Share
Follow by Email